Biberli Tavuk Budu Tarifi

Biberli Tavuk Budu Tarifi
Biberli Tavuk Budu Tarifi

Malzemeler

1 adet soğan
400 gram erişte
4 kırmızı dolmalık biber
4 adet tavuk budu
Yarım tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
Kırmızı toz biber
200 ml sebze suyu
Karabiber ve tuz
Kızartmak için yağ
1 tatlı kaşığı nişasta

Yapılışı

* Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp küp küp doğrayın.
* Butların fazlalıklarını temizleyin. Kızartma tenceresinde yağı kızdırıp butları 5-10 dakika kadar kızartın. Kızaran butları tencereden alın.
* Bir miktar yağı tavaya alıp soğan ve kekiği kavurun. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
* Tavuk butlarının üzerine kırmızı toz biber serpip biber küpleri ile birlikte tavaya ilave edin. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
* Erişteyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin.
* Butları tavadan alıp kalan sebzeleri tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Nişastayı 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp sebzelere ekleyin. Bir taşım kaynatın.
* Butları sebze ve erişte ile servis yapabilirsiniz.


Biberli Tavuk Budu Tarifi

0 Response to "Biberli Tavuk Budu Tarifi"

Yorum Gönder