Sacher Turtası Tarifi

Sacher Turtası Tarifi
Sacher Turtası – Sachertorte Tarifi

Malzemeler

130 g margarin (oda sıcaklığında)
110 g toz şeker 6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
130 g bitter çikolata
130 g un
150 g marmelat (hepsi olur ama kayısı ya da şeftali önerilir)
110 g şeker

Tarif

Margarini ve 110 g şekeri köpürene dek mikser ile çırpın.
Yumurta sarılarını teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
Başka bir kapta benmari usulü (ocağa koyacağınız su dolu bir tencerenin içine oturttuğunuz başka bir kapta yavaş yavaş eriterek) erittiğiniz çikolatayı ekleyin.
İyice karıştırın. Bu arada biraz çabuk olmanız gerekecek.
Başka bir kapta yumurta aklarını ve diğer 110 g şekeri köpük köpük oluncaya değin çırpın.
Bunu yavaş yavaş hamurunuza ekleyin. Unu da yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu tamamlayın.
Hamurunuzu hafif yağladığınız kalıba dökün.
150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Çıkarınca bir süre soğuması için beklemelisiniz.
Soğuduktan sonra keki eşit olarak üç kat halinde kesin.
İlk katı servis tabağına alın ve üzerine marmelatınızdan sürün.
Üzerine orta katı kapatın. Yine marmelat sürün.
En son katı da kapattıktan sonra yine marmelat sürmelisiniz…


Sacher Turtası Tarifi

0 Response to "Sacher Turtası Tarifi"

Yorum Gönder