Tarak Pilavı Tarifi

Tarak Pilavı Tarifi
Tarak Pilavı Tarifi

Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
10 Adet Tarak İçi (Tarak Bir Deniz Canlısıdır)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
4 Su Bardağı Su

Tarifi

Pirinci ayıklayıp yıkayın.Tuzlu sıcak suda on dakika kadar bekletip süzün.Tarakları iyice temizleyip yıkayın.Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.Kızgın yağa pirinç ve tuzu ilave ederek kavurun.Kavrulan pirince iki su bardağı su ilave edip pirinçler diri kalacak şekilde pişirin.Başka bir tencereye tarakları dizin.Üzerlerine bir yemek kaşığı zeytinyağı,kalan su ve piriçleri ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın.Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin.


Tarak Pilavı Tarifi

0 Response to "Tarak Pilavı Tarifi"

Yorum Gönder