Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Malzemeler

500 Gr.Yaprak
1 Su Bardağı Pirinç
5 Adet Soğan
Kuşüzümü
Dolmalık Fıstık
Dolma Baharı
1 Adet Limon
Nane
Pulbiber
Dereotu
Maydanoz
Tuz
1 Su Bardağı Zeytinyağı

Tarifi

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun.Dolmalık fıstığı ve yıkadığınız kuşüzümünü ilave edip kavurmaya devam edin.Kavurduğunuz soğana pirinç,tuz ve baharat miktarını ayarlayıp biraz kaynar su ekleyip karıştırın.Pilav suyunu çekince dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp tencereye ekleyin ve ocağı kapatın. 5 dakika kadar demlenmeye bırakın.Hazırladığınız harcı yapraklara pay edip sarın ve tencereye dizin.Yaprakların üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Soğuk olarak servis edin.


Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

0 Response to "Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi"

Yorum Gönder