Patlıcanlı Kebap Tarifi

Patlıcanlı Kebap Tarifi
Patlıcanlı Kebap Tarifi

Malzemeler

4 Adet Bostan Patlıcanı
750 Gr. Kuşbaşı Dana Et
1 Adet Soğan
3 Adet Domates
1/2 Çorba Kaşığı Salça
3 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Tarifi

Patlıcanları alacalı soyup 2 cm. kalınlığında yuvarlak doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı bir tencereye alıp zeytinyağında bir iki kez çevirip eti ilave edin. Et suyunu salıp çekince salça, sivri biber, sarımsak ve küp küp doğranmış domatesi ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ve baharatını ekleyip tencereyi ocaktan alın. Başka bir tavada suyu sıkılmış patlıcanları önlü arkalı kızartın. Isıya dayanıklı bir tepside kızarttığınız patlıcanları tepsiye dizin. Patlıcanların üzerine pişirdiğiniz et harcından pay edin. 1 Çay bardağı sıcak suyu tepsinin kenarından dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında 15-20 dakika kadar pişirip sıcak servis edin.


Patlıcanlı Kebap Tarifi

0 Response to "Patlıcanlı Kebap Tarifi"

Yorum Gönder