Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi Tarifi

Malzemeler
400 Gr. Dana Kuşbaşı
1 Tane Soğan
1 Yemek Kaşık Salça
2 Tane domates
2 Diş Sarımsak
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Sirke
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik

Beğendi İçin

4 Tane Patlıcan
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Un

Tarifi

Küp Küp Doğranmış soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurun.Kuşbaşı doğranmış etleri,salçayıda ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.Biraz kavurduktan sonra sirkeyi,küçük küçük doğranmış domates,sarımsak,tuz,sıcak su ve baharatları ekleyip ocağın altını kısın.Etler yumuşayana kadar pişirin.Patlıcanları közleyin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.2 Yemek kaşığı tereyağ ve unu kavurun.Üzerine patlıcanları ilave edip pişirmeye devam edin.Soğuk sütüde yavaş yavaş ilave ederek karıştırın .Tuz,karabiber ekleyip üzerine kaşar peynir rendeleyip peynirler eriyene kadar fırında pişirin.Patlıcanlı sosu servis tabağına alıp üzerine etli karışımı dökerek servis edin


Hünkar Beğendi Tarifi

0 Response to "Hünkar Beğendi Tarifi"

Yorum Gönder