Baş Ağrısı Şikayetleri


Baş ağrılarından şikayet ediyorsanız ilaç kullanmaya gerek kalmadan baş ağrılarınıza çözüm bulabilirsiniz.
Bu sorundan kurtulma teknikleri;

1) Oturun ve omuzlarınızı gevşetmeyi deneyin. Başınızı sağa doğru yaslayarak kulağınızı sağ omuzunuza yaklaştırın.

2) Sağ avuç içinizi başınızın sağ tarafına yerleştirin.Elinizi ve başınızı diğer yana doğru yatırın ve derin nefes alın. Nefesinizi tutun ve serte itmeye devam edin.(çok fazla abartmayın)

3) Nefesinizi yavaşça ve tamamen verirken elinizi bırakın ve başınızı sağ omuzunuza doğru yaklaştırın. Bunu bir-iki defa daha tekrarlayın.

4) Uygulamayı sol tarafınızda da iki-üç kez tekrarlayın.

5) Başınız düz olacak biçimde, parmaklarınızın iç kısımlarını başınızın iki yan alt tarafındaki kemiklerin üzerine yerleştirin. Derin nefes alın ve parmaklarınızla birlikte başınızı izometrik olarak ittirin.

6) Ellerinizi kucağınıza bırakın ve ağzınızdan nefes verirken çenenizi açın. Ağzınızdan derin nefes alırken çenenizi öne doğru, alt dişlerinizi de üst çenenize doğru uzatın. Nefesinizi verin, ağzınızı açın ve çenenizi gevşetin.

7) Çenenizi bir kez daha gerin. Nefesinizi verirken başınızı göğsünüze doğru düşürün.

8) Derin bir nefes alın, parmaklarınızın iç kısımlarıyla başınızı yukarı yöne doğru itin. Bu arada başınız aşağı düşmeye devam edecektir. Nefesinizi verirken parmaklarınızı da çekin ve başınızın önünüze düşmesini sağlayın. Bunu iki kez daha tekrarlayın. Son defa tekrarlarken nefesinizi verdiğiniz sırada parmaklarınızı başınızın arkasında kenetleyin ve dirseklerinizle birlikte başınızı arkaya doğru cekin.

0 Response to "Baş Ağrısı Şikayetleri"

Yorum Gönder