SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama
SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Bu yazımızda birçok kişinin yapmakta zorlandığı bir durumdan bahsedeceğiz. Sgk Hizmet Dökümü Sorgulama işini, aşağıda anlatıldığı şekilde yapabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi önceki yıllarda yapılan kanun değişlikleri ile SSK (sosyal sigortalar kurumu), Bağkur (Bağımsız esnaflar kurumu) ve Emekli Sandığı (genelde devlet memurları) adlı 3 kurum SGK yani sosyal güvenlik kurumu adı altında birleştirilmişti.

Yine önceki yıllarda SSK sitesinden ve daha sonra SGK sitesinden ssk hizmet dökümü alınabilmekteydi.
Yani sgk.gov.tr sitesinde girip tc kimlik numaranızı veya ssk sicil numaranızı yazıp ssk hizmet dökümünüze bakabiliyordunuz.Ancak bunun bazı sakıncaları vardı.Mesela sizin TC kimlik numaranızı bilen biri o sayfaya girip sizin hizmet dökümünüze bakabilirdi.2011 yılında getirilen bir değişiklik ile bu sayfa kaldırıldı ve tc kimlik numarası ile veya ssk sicil numarası ile sorgulama yapılamaz oldu.Bu sayfalar kapatıldı ve sorgulama yapmak, hizmet dökümü almak isteyenler E-Devlet kapısına (turkiye.gov.tr) yönlendirildi.
Vatandaşlar turkiye.gov.tr üzerinden sadece hizmet dökümü değil, diğer birçok işlemlerini de kendilerine özel alacakları bir şifre vasıtasıyla yapabilir hale geldiler.

Ancak 2012 yılının ortalarında SGK sgk.gov.tr üzerinden ssk hizmet dökümü sayfasını tekrar açtı.Ancak bu sayfada bazı değişiklikler yaptı.Mesela artık TC kimlik numaranızı bilen herkes sizin adınıza sorgulama yapamayacak.Sorgulama yapılabilmesi için ilgili şahsın TC kimlik numarası, adı ve soyadı ile cilt no, aile no, kütük no gibi bilgiler de isteniyor.Bu sayede sadece sizin bildiğiniz bilgiler vasıtasıyla sizin adınıza sizden başka hiç kimse ssk sorgulaması yapamayacak.

Peki ssk hizmet dökümünüzü nereden sorgulayacaksınız?

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

Yukarıdaki adrese gidip, istenen bilgileri girip ssk hizmet dökümünüze ve ayrıca bağkur günlerinize bakabilirsiniz.

Unutmayınız ki, ssk hizmet dökümü 1 ay sonradan görüleceği için, örneğin siz sorgulamayı Şubat ayında yapıyor iseniz en son olarak Aralık hizmetlerinizi görmeniz normaldir.Bir ay öncesinin günllerini ise ancak ayın 24 ünden sonra görebilirsiniz.


SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

0 Response to "SGK Hizmet Dökümü Sorgulama"

Yorum Gönder