Kepekli Zeytinli Poğaça Tarifi

Kepekli Zeytinli Poğaça Tarifi
Kepekli Zeytinli Poğaça Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı kepekli un yoksa normal buğday unu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
İç Malzemesi İçin
15 adet çekirdeği çıkarılmış ve ufak ufak doğranmış zeytin
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
5 dal ince kıyılmış maydonoz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
Yeteri kadar tuz

Tarif

Karıştırma kabına yoğurdu alınız , bir yumurtanın sarısını ayırın diğer yumurtaları yoğurdun üzerine ilave ediniz. Yoğurt ve yumurtayı iyice çırpınız. Üzerine sıvı yağ ekleyin ve biraz daha karıştırın. Karışıma un , bir miktar tuz ilave ediniz ve karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz.
Hazırladğınız hamuru bir kenara alarak dinlendiriniz. Bu arada iç harcını hazırlayalım. Bunun için ; zeytinlerin üzerine rendelenmiş kaşarları ilave ediniz. Maydonozu ilave ediniz , kırmızı pul biber ve karabiberi ilave ediniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırınız.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinizde
yuvarlayınız , avuç arka kısmı ile bastırarak açınız. Hazırlanan poğaça hamurunun içerisine önceden hazır ettiğimiz içten bir miktar koyarak poğaçayı kapatınız. Uçlarına iyice bastırarak açılmaması için yapıştırınız. Önceden yağlanmış fırın tepsisinin içerisine tüm hamuru hazırlayarak diziniz.
Fırın tepsisine dizdiğimiz poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısını sürünüz. Daha önceden ısıttığımız fırında poğaçaları pişiriniz.


Kepekli Zeytinli Poğaça Tarifi

0 Response to "Kepekli Zeytinli Poğaça Tarifi"

Yorum Gönder