İrmikli Tulumba Tatlısı Tarifi

İrmikli Tulumba Tatlısı Tarifi
İrmikli Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1/2 paket irmik
100gr margarin
3 yumurta
1 çimdik tuz
1 su bardagı su
Kızartmak için sıvı yag
Serbeti için:
2 su bardagı seker
3 su bardagı su
Limon damlaları (ayar sizden)

Tarifi

Su kaynatılır içine margarin atılır kaynamaya baslayınca irmik konulur ve cok az pişirilir-ekler gibi..
Ocaktan alınan bu karışım soguması için beklenir ılıyınca yumurtalar teker teker karıştırılır ..
Sıkma torbasına konulur kızgın yag içinesıkılarak tepecik yapılır ve kızartılır…
Diğer kenarda serbetimiz hazır olmalı soguyan serbete kızarttıgımız tulumbalarımız atılır ve servis yapılır..
İstege baglı üzerine ceviz-fındık yada hindistan cevizi serpilebilir..
Afiyet olsun


İrmikli Tulumba Tatlısı Tarifi

0 Response to "İrmikli Tulumba Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder