Mantarlı Börek Tarifi

Mantarlı Börek Tarifi
Mantarlı Börek Tarifi

Malzemeler

3 yufka
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 kg mantar
3 orta boy kuru soğan
Baharat, tuz

Tarifi

Öncelikle mantarlar yıkanıp biraz haşlanır. Bu arada soğanlar sıvı yağda renkleri sararıncaya kadar kavrulur.
Haşlanan mantarlar küçük doğranarak onlarda ayrıca bir miktar sotelenir.
Daha sonra Kavrulmuş soğanlarla karıştırılıp baharatlar ve tuz ilave edilerek soğumaya bırakılır. (bu aşamada istenirse kıyılmış maydanozda ilave edilebilir).
Bu arada yumurta, yoğurt, süt ve yağ çırpılarak bir sos yapılır.
Yufkalar ortadan ikiye kesilip yarım daire oluşturulur.
Üzerine sostan bolca sürülüp geniş kenarına mantarlı harç boydan boya yayılıp sigara böreği gibi sarılır.
Sarılan uzun yufkalar tepsinin ortasından başlayarak kol böreğindeki gibi tüm yufkalar bitinceye kadar sarılır.
Son olarak kalan sos üzerine serpilip sıcak fırında pişirilip servis yapılır.


Mantarlı Börek Tarifi

0 Response to "Mantarlı Börek Tarifi"

Yorum Gönder