Portakallı ve Haşhaşlı Kek Tarifi

Portakallı ve Haşhaşlı Kek Tarifi
Portakallı ve Haşhaşlı Kek Tarifi

Malzemeler

Keki İçin
3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Mor Haşhaş
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Su
1 Çay B. Hindistan Cevizi
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
2 Su B. Un
Portakal Peltesi İçin
5 Portakal
1 Çay B. Toz Şeker
1 Çorba K. Nişasta

Yapılışı

Genişçe bir kaba şekerimizi koyup yumurtaları kırıyoruz.
Çırpıcıyla yüksek hızda köpürtüyoruz.
Üzerine su ve yağ ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu, vanilya, haşhaş ve hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Bir portakalın kabuğunu da rendeliyoruz.
Hepsini karıştırdıktan sonra harcımızıbir borcamın içine döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sosu hazırlamak için kabukları soyulmuş portakalların suyunu sıkıyoruz.
Şekeri ve nişastayı da soğuk portakal suyunun içine ekleyip ocağa koyarak pelte kıvamında pişiriyoruz.
Pişirdiğimiz pelteyi kekin üzerine sıcakken döküyoruz.
Ve soğumaya bırakıyoruz.
Üzerini Hindistan ceviziyle süslüyoruz.
afiyet olsunn…


Portakallı ve Haşhaşlı Kek Tarifi

0 Response to "Portakallı ve Haşhaşlı Kek Tarifi"

Yorum Gönder