Sütlaç Tarifi

Sütlaç Tarifi

Türk mutfağının demirbaş tatlılarından Sütlaç Tarifi.
Sütlaç Tarifi

Malzemeler

1 kg soğuk süt
1.5 çay bardağı pirinç
1 litre su
2 yemek kaşığı pirinç unu
2.5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

Yapılışı

1.5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.
Pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
Soğuk sütü ekleyin.
1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
Bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin.
Pirinç unu ılınmış olmalı.
Pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dk kadar pişirin.
2.5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
Sütlacı kaselere paylaştırın soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.


Sütlaç Tarifi

0 Response to "Sütlaç Tarifi"

Yorum Gönder