ikballe şifalı yemekler





Beden ve ruhu gençleştiren sağlıklı ve lezzetli tarifler İkbal’le Şifalı Yemekler’de
Şifalı tarifler, şifalı reçeteler, beden ve ruh sağlığını gençleştiren formüller, doyurucu, lezzetli ve sağlıklı yemekler; İkbal’le Şifalı Yemekler… Şifalı yemekler yapmanın ve şifalı yemeklerle beslenmenin püf noktaları bu programda. İkbal’le Şifalı Yemekler’de İkbal Gürpınar her gün lezzetle sağlığı ekranda buluşturacak. Uzman konukların stüdyoda ağırlanacağı İkbal’le Şifalı Yemekler’de her gün birbirinden lezzetli ve sağlıklı yemekler canlı yayında hazırlanırken, uzman konuklar da sağlıklı yaşama dair reçetelerini izleyenlerle paylaşacaklar…
Hanımlara müjde… Ekranlarda ilk kez lezzetle sağlık bir programda buluşuyor. Beden ve ruhu gençleştiren formüllerle mutfakta tencereler kaynıyor, kepçeler doluyor… Doyurucu, lezzetli ve şifalı yemekler her gün uzman konukların katıldığı Şifalı Yemekler programında yapılıyor. Mevsiminde hangi sebze hangi usulde nasıl pişirilip, nasıl sunulur? Şifalı yemek yapmanın ve şifalı yemek yemenin püf noktaları, sağlıklı yaşama ve sağlıklı beslenmeye dair her şey İkbal Gürpınar’ın sunumuyla Şifalı Yemekler’de.

Kanal 7 televizyonunda yayınlanan ikballe şifalı yemekler proğramında hergün izleyicilerden gelen soruları cevaplayan doktor ömer coşkun kendisine yöneltilen bir soru üzerine tiroit çalışttırmak ve troid rahatsızlığı bulunanlar için bitkisel takviye önerilerinde bulundu.

Öncelikle mutlaka doktor tarafından uygulanan tıbbi tedaviye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan doktor ömer coşkun bu tedaviye ilave olarak çörek otu, dereotu ve kereviz tohumu yenilmesini tavsiyede bulunmuştur. Bunların ilaç olmadığını ve bitkisel besin takviyesi olduğunu vurgulayan doktor uygulamayı şöyle anlattı.

Çörekotunun çok şifalı bir bitki olduğunu belirterek her evde mutlaka bulunması gerekir. Öncelikle taze olarak alacağımız bir tutam çörekotunu havanda dövmek sureti ile taze olarak tüketiniz.

Daha önceden çekilmiş çörekotunu kullanmayınız onun faydası içinde bulunan taze uçucu yağlarda diyen doktor istenildiği takdirde çörek otunun balla karıştırılarak tüketilebileceğini belirtti.

Ancak burada dikkat etmeniz gereken hususun kilo problemi olanlar için uygun olmayabileceğidir. Demek istediğimiz burada bal ile birlikte yendiği takdirde kilo yapabilir. Değerli arkadaşlarım mutlaka çörek otu günde bir defa yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilecek.

Hemen hemen günde bir kez taze olarak alınacak dereotu yemeklerden yarım saat önce çiğnenerek yenecek. Bir tatlı kaşığı kereviz tohumu havanda dövülerek yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı yenilecek.

Ayrıca kilo problemi olan troid hastalarının normal ekmek yerine buğday özü yani ruşeym olarak adlandırılan gıdayı tüketmesi gerektiğinin altını çizerek bu ruşeym midede suyla karıştığında şişerek tokluk hissi verir dedi.

E-posta: ikballesifaliyemekler@kanal7.com

0 Response to "ikballe şifalı yemekler"

Yorum Gönder