Alt Üst Böreği Tarifi

Alt Üst Böreği Tarifi
Alt Üst Böreği Tarifi

Malzemeler

2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
100 gr. ayçiçek yağı
100 gr. krema
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar kek unu
Üstüne sürmek için bir yumurtanın sarısı
Susam

Yapılışı

Hamuru karacağınız kaba yağı ve kremayı koyup tel çırpıcı ile karıştırın.
2 yumurtayı kırın, yoğurdu ekleyin.
Hepsini tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
Un ve tuzu ekleyip, artık koyulaşan hamuru elle toparlamaya başlayın.
Çok güzel yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz.
10-15 dakika hamuru dinlendirip, tezgahın üstüne alın ve hamuru ikiye bölün.
Bir parça diğerinden hafifçe büyük olsun.
Un ve oklava yardımıyla biraz büyütüp yapacağınız tepsinin altına hamurun yarısını kenarlarını hafif yukarı doğru bastırarak yerleştirin.
Üstüne hazırladığınız içi yayın.
Diğer hamuru da açıp üstüne koyun.
Üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp, susam serptikten sonra önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin.


Alt Üst Böreği Tarifi

0 Response to "Alt Üst Böreği Tarifi"

Yorum Gönder