Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi
Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

4 orta boy patlıcan
60 gr Tereyağı
200 gr Kıyma
2 domates
2 orta boy soğan
1 bardak su
1 su bardağı rafine yağ
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı maydanoz
1/4 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)
1 çay kaşığı tuz

Tarif

Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun
Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin
Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun
İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin
Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün
Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın
Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin
Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin
Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk
pişirdikten sonra servis yapın


Karnıyarık Tarifi

0 Response to "Karnıyarık Tarifi"

Yorum Gönder