Kişnişli Bonfile Sarma Tarifi

Kişnişli Bonfile Sarma Tarifi
Kişnişli Bonfile Sarma Tarifi

Malzemeler

600 gr dana Bonfile
100 gr Tereyağı
200 gr mantar
100 gr soğan
300 gr havuç
300 gr kabak
5 gr kişniş
5 gr kekik
200 gr brokoli
2 gr toz
karabiber,
10 gr tuz
1/2 adet maydanoz
Sos Hollandez Malzemesi:
300 gr Tereyağı
2 adet Pastörize Yumurta
50 gr kuru soğan
10 gr sirke
50 gr sirke
50 gr limon
50 gr ılık su
10 adet tane karabiber

Tarif

Bonfileler 50 gr’lık kesilir
İnce şekilde dövülür
Diğer tarafta mantar, kuru soğan dilimlenir
Kırılmış kişniş, kekik ve tereyağı tavada kavrulur
Soğuduktan sonra ince doğranmış maydanoz eklenir
Bonfilelerin içerisine malzeme konulur ve rulo şeklinde sıkı olarak sarılır
Kürdan ile açılmaması için tutturulur
Izgara kömür ateşinde pişirilir
Garnitürleri:Sebzeler değişik şekillerde dekorlanır
Kaynar suda haşlandıktan sonra tereyağında sote yapılır
Sonra etlerle birlikte tabağa yerleştirilir
Sos Hollandez:Bir kabın içinde sirke, soğan, tane karabiber kaynatılır ve süzülür
Ilık muhafaza edilir
Yumurta sarıları çukur kapta benmari usulü çırpılır
Ayranı alınmış tereyağı ılık şekilde yavaş yavaş karıştırılan yumurtanın içine yedirilir
Sertleşme aşamasında sirke, ılık su, limon suyu damlası verilerek kıvamı ayarlanır
Izgara çeşitlenir yanında beğenilen bir sostur


Kişnişli Bonfile Sarma Tarifi

0 Response to "Kişnişli Bonfile Sarma Tarifi"

Yorum Gönder