ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞ PASTA


              Yine harika bir pasta ile karşınızdayım.Benim en çok sevdiğim pastalardan birisidir çilekli pasta.Çileğin o muhteşem aroması ve kremanın dayanılmaz hafifliği birleşince tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkıyor.Tabi kremanın hafifliği tartışılır;) hafif olmadığını hepimiz biliyoruz.Hemmen tarife geçiyorum çilek pazar tezgahlarını terk etmeden hemen yapın....

PANDİSPANYA MALZEMESİ VE YAPILIŞI
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1/2 kahve fincanı kaynar su
kabartmatozu ve vanilya
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemelerini ekliyoruz.Akışkan bir hamurumuz olacak.Yağlayıp unladığımız kalıbımıza 30cm'lik bir kalıp döküyoruz kendi fırınımızın ayarında pişiriyoruz.Eğer pasta yapacağım önceden belli ise ben pandispanyayı bir gün önceden pişirip streçfilme sarıp dolapta bekletiyorum.Ertesi güne içini çok daha güzel çekmiş ve daha kolay kesilen bir kekimiz oluyor......Pandispanyayı üç parçaya bölüyoruz.
ŞU GÖZLERE BAKIN ŞAŞI OLMUŞ PASTAYA BAKACAM DİYE



ARA KREMANIN MALZEMESİ VE YAPILIŞI
4 bardak süt
3 tepeleme kaşık un
2 tepeleme kaşık nişasta
10 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Margarin hariç diğer malzemeleri tencereye alıp güzelce çırpıyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp mikserle çırparak ılıtıyoruz.Bu arada margarini de ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.Üçe kestiğimiz pandispanyamızın arasına krema ve doğradığımız çilekleri döşüyoruz.Pastayı bu şekilde yapıp bütün katlarını bitirelim....


En üstüne çırpılmış kermşanti sürüp çilekleri dizelim.Dr oetkerin çilekli ahudutlu meyveli sosunu paketin üzerindeki pişirip iyice soğuttuktan sonra pastanın üzerine dökelim ve boncuklarla süsleyelim.Sosu iyice soğutmayı unutmayın.Kremşanti erir...

0 Response to "ÇİLEKLİ ve MEYVE SOSLU YAŞ PASTA"

Yorum Gönder