Ağız Yaralarına Bitkisel Tedavi

Ağız Yaralarına Bitkisel Tedavi
Ağız Yaralarına Bitkisel Tedavi

Ağız yaraları : çoğunlukla üşütme veya hazımsızlıktan dolayı kaynaklanırlar. Yaraların etrafı, kırmızı çizgi ile çevrilidir. Başlangıçta, içi su dolu kabarcıklar halindedirler. Sonradan patlayarak etrafa yayılarak sancılı ağrılara sebep olurlar. çocuklarda : kızamık ve çiçek hastalıkları sırasında da aynı yaralar meydana gelebilir. Bitkisel tedavi için aşağıdaki reçetelerden birini kullanın. şifalı bitkiler ile çok yakınsınız, bitkisel çözümler sizi bekliyor.

a ) Havuç yaprağı, ve su ile bitkisel ağız yaraları tedavisi : Küçük bir tencereye su doldurulduktan sonra üzerine bir avuç havuç yaprağı konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Günde üç kere kaynatılan su ile gargara yapılır.

b ) şap ve bal ile bitkisel ağız yaraları tedavisi : 2 kahve kaşığı dövülmüş şap ile 1 tatlı kaşığı süzme bal karıştırılır ve yaraların üzerine sürüldükten sonra 10 dakika beklenir ve sürülen yerler temizlenir.

c ) Kızılcık ve su ile bitkisel ağız yaraları tedavisi : 3 su bardağı suyun içine 250 gram çekirdekleri çıkarılmış kızılcık konur. Kaynatılır, başka bir kaba süzülür. Günde 3 gargara yapılır.

d ) Bal, anason, ve kuru üzüm ile ağız yaraları tedavisi : 100 gram süzme balın içine 2 tatlı kaşığı anason ve 4 tatlı kaşığı kuru üzüm konur. ıyice ezilir ve merhem haline gelinceye kadar karıştırılır. Ağız yaralarına günde 3 defa sürülür.

e ) Soğan ile bitkisel ağız yarası tedavisi : Her gün 1 adet orta büyüklükte çiğ soğan yenir.

f ) Patlıcan kökü ile tedavi : 1 adet patlıcan kökü yıkandıktan sonra iyice dövülür, ve ağız dışındaki yaralara sürülür.

h ) Böğürtlen yaprağı ve su ile bitkisel tedavi : 5 su bardağı suyun içine, 2 avuç böğürtlen yaprağı konur. 15 dakika kaynatılır. ınce ve temiz bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere gargara yapılır.

I ) Nar çiçeği, ve su ile bitkisel tedavi : 5 bardak suyun içine 2 avuç nar çiçeği konulduktan sonra 20 dakika ocakta kaynatılır. Sonra, ince ve temiz bir tülbentten süzülür. Yaralar geçinceye kadar günde 3 kere gargara yapılır.

ı ) Yılan üzümü, gül suyu sirkesi ve kükürt ile bitkisel tedavi : 1 kahve kaşığı miktarı yılanüzümü, 3 çorba kaşığı gülsuyu, 7 çorba kaşığı gül sirkesi ve 7 çorba kaşığı dövülmüş kükürt bir kaba kour. 6 bardak su ilave edilp, kaynatılır. Sonra, ince ve temiz bir tülbetten süzülür. Bu suya pamuk batırılıp, yaralara, ağız yaralarına sürülür.

Not : Mutlaka yapılan bitkisel karışımlarda, porselen kap kullanınız. Ayrıca ilaçları karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanılmalıdır.


Ağız Yaralarına Bitkisel Tedavi

0 Response to "Ağız Yaralarına Bitkisel Tedavi"

Yorum Gönder