Krep Tarifi

Krep Tarifi
Krep Tarifi

Malzemeler:
(Bu malzemeler ile 8 adet krep çıkmaktadır. Daha fazla veya az yapacaksanız malzemeleri orantılı bir şekilde değiştirebilirsiniz.)

2 su bardağı süt
1,5 su bardağı elenmiş un
2 yumurta
Yarım su bardağı su
3 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Krep Tarifinin Hazırlanışı:
- 2 su bardağı sütü, 2 yumurtayı, yarım su bardağı su gibi tüm sıvı malzemelerinizi herhangi bir kaba koyun.
- Kaba koyduğunuz bu malzemelerinizi iyice karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzu içine ilave edin.
- Hamurunuzun koyu olmaması gerekiyor. Hamur koyu olduğu taktirde tavada pişmesi zorlaşacaktır. Ve içinin hamur kalma riski vardır.
- Hamurunuzu hazırladıktan sonra tavanızı ocağa yerleştirin.
- Tavanızı yağlayınız. (Benim tavam teflon, sorun çıkarmaz derseniz siz bilirsiniz.)
- Tava iyice ısınsıktan sora, hamurdan bir kepçe kadar döküp, tavanın tüm alanına yayılmasını sağlayın.
- Krepin alt bölgesi piştikten sonra maşa veya herhangi bir araç yardımıyla ters çevirin.
- Kreplerinizi orta ateşte pişirmelisiniz.
- Tüm kreplerinizi pişirip, hazırladıktan sonra ister peynir, ister bal, isterse reçel ile berbaer tüketebilirsiniz. (Kendi isteğiniz doğrultusunda farklı malzemeler ilete tüketebilirsiniz.)
- Afiyet olsun.

Püf Noktası:
1-) Krep hamurunuzun kıvamı koyu olursa; biraz su ekleyerek daha akışkan olmasını sağlayabilirsiniz.
2-) Hamurları tavaya aktarmakta zorluk çekerseniz, ufak bir su şişesine doldurup o şekilde dökebilirsiniz.

Krep genelde kahvaltılarda, özellikle de bal, reçel ve peynir ile tüketilen nefis bir lezzetdir. Hafif bir hamur işi olması bakımından da genellikle birçok kişinin kahvaltılarından eksik olmaz. Sade bir krep nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir hepsini bu yazımızda bulabilirsiniz.


Krep Tarifi

0 Response to "Krep Tarifi"

Yorum Gönder