Aşure Tarifi

Aşure Tarifi
Aşure Tarifi

Aşure İçin Gerekenler:
2 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 su bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu
100 gram kayısı ve/ya incir
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı gül suyu
Su

Üzeri İçin:
Nar
Badem
Tarçın
Hindistan cevizi
Kuş üzümü

Aşurenin Hazırlanışı:
Öncelikle bir gün önceden ıslamış olduğumuz fasulye, nohut ve buğdayı haşlayıp tencereye koyuyoruz. Üzerine hemen sıcak su döküyoruz. İsteğe göre katması tercih edilen meyvelerden katıyoruz. Kayısı, incir ve benzeri meyveleri küp şeklinde doğrayıp tenceremizin içine atıyoruz. Bu arada toz şekerimizi ilave etmeyi unutmuyoruz. Tabi ne kadar malzeme katarsak o kadar da suyun miktarını arttırmaya başlıyoruz. Portakal kabuğu, gül suyu, badem gibi meyveleri içeriye atıyoruz. Portakal kabuğunu rendelemeniz gerekmektedir. Malzemeler iyice pişene kadar bekliyoruz. Sonrasında tencereden kâselere boşaltıp üzerini yine, isteğe göre, tarçın ve benzeri baharatla süslemeye geçiyoruz. Süsledikten sonra aşuremizi afiyetle yemeye başlayabiliriz.


Aşure Tarifi

0 Response to "Aşure Tarifi"

Yorum Gönder