Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi

Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi
Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi

MALZEMELER
150 gram tereyağı
1 su bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı çörek otu
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI

Görünümüyle, lezzetiyle yiyenlerin ve izleyenlerin beğenisini kazanacak şirin bir kurabiye tarifi. Gerçekten sunumu ve görünümü ile tabaklarınızı, sofralarınızı zenginleştirecek bir lezzet.

Bütün malzemeleri yoğurmak için bir kabın içerisine toplayalım ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur hazır olduktan sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizelim.

Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı sermeyi unutmayalım. Tüm malzemeyi bu şekilde değerlendirdikten sonra önceden ısıtmış olduğumuz fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI
Hamurun kıvamı çok önemli bu yüzden unu aldığı kadar diye verdik. Çok yumuşak olmamalı, yoksa istenilen şekil verilmez.


Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi

0 Response to "Minik Tuzlu Kurabiye Tarifi"

Yorum Gönder