Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi

Tatlı İçin Malzemeler :
Üç orta boy ayva
İki su bardağı su
Bir çubuk tarçın
Bir su bardağı şeker
200 gram kaymak

Ayva Tatlısının Hazırlanışı:
Orta büyüklükte almış olduğumuz her bir ayvayı ikiye bölelim. Meyvelerden alışık olduğumuz çekirdek kısmını ayvadan ayıralım ve çekirdekleri bir kenara bırakalım. Tabi asla çöpe atmayalım; çünkü sonrasında kullanacağız. Sonrasında bir tencerenin içinde ayırdığımız ayva çekirdeklerini, suyu ve tarçını kaynata duralım. Hazırladığımız bu güzel kokulu kaynamış suya ayvalarımızı yavaş yavaş koymaya başlayalım. Tenceremizin kapağını kapatıp ayvalarımız yumuşayıncaya dek ocağın başında bekleyelim. Sonrasında ise üzerine şekerimizi ilave edelim. Şekerin iyice karışmasını beklemek için bir on dakika daha ocağı kapatmayalım. Sonrasında önceden ısıttığımız fırınımıza, tepsiye dizdiğimiz ayvalarımızı koyalım. Yaklaşık on dakika fırında bekletelim. Ayvalarımızın rengi hafif gidince fırından çıkaralım ve ortalarındaki boşluğa krema koyarak servis yapalım. Burada ayvaların rengini pembeleştiren şey ayva çekirdeğini içine katmamızdan kaynaklanmaktadır. Afiyet olsun…


Ayva Tatlısı Tarifi

0 Response to "Ayva Tatlısı Tarifi"

Yorum Gönder