Dondurmalı Pasta Tarifi

Dondurmalı Pasta Tarifi
Dondurmalı Pasta Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
250 gr un
100 gr seker
100 cl su
10 gr kabartma tozu
DONDURMA(arzuya göre)

Tarif

Pandispanyayı pişirip ortadan ikiye bölecegiz…..önce bir parcasını mısır surubu ile ıslatalım(bu arada mısır surubu seker bir fiske tuz ve suyun kaynatılıp yogunluk kazanılarak elde edilen sıvı oldugunu belirteyim)derin dondurucuda donduralım,cıkartalım üzerine dondurmayı ya sürelim yada top top dondurma alma aleti ile cıkartıp koyalım tekrar buzluga atalım üzerine ikinci parcayıda ıslatıp dondurmaların üzerine koyalım buzlukta bekletelim..dondugu zaman cıkartalım üzerine kremşanti sürüp tekrar dolaba kaldıralım(Biraz zor gelsede yılmayın cok hoş oluyor)tekrar cıkartalım malzeme dısından kullanacagınız seker ve yumurta aklarını iyice cırpıp köpük olunca bunların üzerine sürüp ya yakma tabancası ile yakacagız yada fırın ızgarasını yakıp hemen fırına atıp üstüne yakıp fırından cıkacagız eger hemen tüketeceksek servis yapalım yoksa üst kızartma işini yiyeceginiz zaman hazırlayalım..afiyet olsun


Dondurmalı Pasta Tarifi

0 Response to "Dondurmalı Pasta Tarifi"

Yorum Gönder