Güveç Tarifi

Güveç Tarifi
Güveç

Malzemeler

Patlıcan
Patates
Kuşbaşı
Kurusoğan
Sarımsak
Sivri Biber
Domates
Kekik
Kırmızı pul biber
Karabiber
Salça (Biber ve domates karışık)
Kimyon
Tuz
Sıcak Su
Zeytin yağ ve tereyağ

Tarif

Güvecinizin içine etleri atıp suyunu salıp iyice çekinceye kadar pişirin üzerine biraz sıvı yağ ilave ettikten sonra
yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları, yeşil biberlerin bir kısmını, küp küp doğranmış domatesleri, salçasını ve baharatları ilave edin.
Daha sonra üzerine sırasıyla soyulup doğranmış patates ve patlıcanı ilave edelim.
En üstüne biraz tereyağı koyup suyunu ilave edip istediğiniz gibi süsleyin alimünyum folyo ile iyice kapatıp kısık ateşte tüm malzemeler pişinceye kadar pişirelim (yaklaşık 45-50 dk.)
Arada bir suyunu kontrol etmeyi unutmayın sakın.
Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun.
NOT: Güvecin en üstüne biraz kavrulmuş olan soğanlı malzemeden de ilave ettim hem altta hem üstte aynı malzemeden oldu.


Güveç Tarifi

0 Response to "Güveç Tarifi"

Yorum Gönder