Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

Kremalı Sebze Çorbası Tarifi
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım parmak sucuk veya birkaç dilim pastırma
25g tereyağı
1 soğan, doğranmış
500g pırasa (yaklaşık 3 adet), ince ince doğranmış
500g patates (yaklaşık 3 adet), soyulmuş ve 2 cm’lik küplere bölünmüş
1,5lt sıcak su
200 ml (bir kutu) çiğ krema
Tuz

Tarif

Sucukları küçük küplere bölün ve derin bir tencerede hafif renk değiştirene kadar kızartın. (2-3 dakika)
Tereyağını ekleyip karıştırın.
Soğanı ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar (3-4 dakika) bekleyin.
Pırasaları ve patatesleri ekleyin.
Hepsini iyice karıştırıp kapağı tekrar kapatın.
Orta ısıda arada karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
Kaynar suyu tencereye ilave edin.
Bir iki taşım kaynatıp tuzu ekleyin. tencerenni kapağı kapalı olarak düşük ısıda yaklaşık 15-20 dakika (sebzeler yumuşayana kadar) pişirin.
Ateşi söndürüp 1-2 dakika bekleyin.
Çorbayı el blendırından geçirin.
Tekrar ocağa alıp 1-2 taşım kaynatın ve kremayı ilave edin.
İyice karıştırıp karabiber ekleyin.
Çorbaları tabaklara alıp pastırma dilimleri ile servis yapın.


Kremalı Sebze Çorbası Tarifi

0 Response to "Kremalı Sebze Çorbası Tarifi"

Yorum Gönder