Tuzda Palamut Balığı Tarifi

Tuzda Palamut Balığı Tarifi
Tuzda Palamut Balığı Tarifi

Malzemeler

1 BÜYÜK PALAMUT
250 gr.TUZ
3 YUMURTA AKI
ALDIGI KADAR UN(KULAK MEMESİ TABİRİ UYGUN OLACAK KADAR)
ROKA-
MAYDONOZ-
BİBERİYE-
DEREOTU-
MAYDONOZ-
DEFNE YAPRAGI…VB..
1 TATLI KASIGI KADAR TEREYAGI
2-3 ADET TOHUM KARABİBER

Tarif

Palamutu iyice yıkayalım kafası ve kuyrugu kalacak sadece içi temizlenecek..
bir yüzüne 3 yada 4 kez enlemesine bıcakla kesip içlerine 1 er adet defne yapragı,ince ince kıydıgımız otlarıda aralarına sıkıstırıp yagladıgımız tepsiye kestiğimiz ve doldurdugumuz yüzü alta gelecek sekilde koyalım..
arasına yine defne yapragı ,cok az tereyagı ve karabiber koyalım..
üzerinede yine dogradıgımız otlardan koyalım..
bir kenarda yumurta akı tuz ve unu hamur yapıp balık eni ve boyu kadar acıp bunu kuyrugu ve bası dısarda kalacak sekilde saralım iyice hava cıkmamalı…
acıkta kalan yerlerede yanmaması için folya örtelim..
fırında yaklaşık 40-50 dk hatta 1 saat kadar pişirelim..
cıkardıktan sonra cekic ve bıcak yardımı ile üzerindeki tuzu rahatlıkla cıkartabiliriz..
inanılmaz tad oldu arkadaslar denemenizi tavsiye ederim..


Tuzda Palamut Balığı Tarifi

0 Response to "Tuzda Palamut Balığı Tarifi"

Yorum Gönder