Fransız Keki Tarifi

Fransız Keki Tarifi
Fransız Keki Tarifi

Malzemeler

5 ADET YUMURTA(MUTLAKA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI !),
1,5 SU BARDAĞI TOZŞEKER,
1.5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN…

Tarif

YUMURTALARI CAM KABIN İÇİNDE KIRIN VE ÇIRPIN
DAHA SONRA TOZŞEKERİ İLAVE EDİN Y
AKLAŞIK 30DAK.ÇIRPIN.BU KEKİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ÇOK ÇIRPILACAK OLMASI ÇÜNKÜ KABARTMA TOZU KULLANILMIYOR)
KIVAMA GELDİĞİNİ ANLAMAK İÇİN MİKSERDEN DÜŞEN PARÇA KARIŞIMIN ÜZERİNDE ŞEKİL BIRAKMALIDIR!.
.EN ZOR KISMINA GELDİK:
ELENMİŞ UNDAN BİR ÇORBA KAŞIĞI ALARAK VE ÇOK YAVAŞ SERPEREK KARIŞTIRIN AMA ÇOKYAVAŞ KARIŞTIRMANIZ GEREKİYOR EĞER HIZLI YAPARSANIZ ÇÖKER PÜF NOKTASI BURASIDIR
UN BİTENE KADAR YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIN VE TEK YÖNDE KARIŞTIRMANIZ GEREKİYOR
!DAHA SONRA YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA DÖKÜN
180-200C DE YAKLAŞIK 15-20 DAK.PİŞİRİN…


Fransız Keki Tarifi

0 Response to "Fransız Keki Tarifi"

Yorum Gönder